Gemert O23 pakt punt in topper bij HBS: 1-1

17 september 2023

De topper tussen Gemert O23 en HBS O23, een rechtstreekse confrontatie tussen de nummers 1 en 2, is zaterdagavond in Den Haag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. HBS begon zeer sterk en stond al na 7 minuten op een 1-0 voorsprong. Gemert had het ook daarna moeilijk, maar hield de schade beperkt, onder meer door goed ingrijpen van doelman Koen van den Tillaart in een 1-tegen-1-situatie.

Coach Mats Raijmakers voerde in de rust drie wissels door. HBS was kort na de hervatting nog een paar keer gevaarlijk met enkele aanvallen, maar langzaam maar zeker kreeg Gemert wat meer grip op de wedstrijd.

Met enkele aanvallende wissels en vooral heel hard werken, bleven de zwartwitten geloven in de gelijkmaker. De druk werd opgevoerd en dat leek in de 70e minuut beloond te worden, maar de treffer van Hazem Ben Rouba werd afgekeurd.

Maar het kwam nog goed, al duurde het tot de 89e minuut. Cas van Asseldonk gaf de bal diep op Hazem, die met een prachtige voorzet Mitchell Rutjens kon bereiken. Mitchell schoot de bal beheerst langs de keeper: 1-1.

Daardoor nam Gemert toch nog een punt mee naar huis en pakte er bovendien twee af van de directe concurrent, waardoor de beloften aan kop blijven.