Gemert O23 boekt zege uit bij UNA

12 november 2023

Gemert O23 heeft zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van UNA uit Veldhoven. Het werd in Veldhoven 0-2.

De beloften uit Gemert begonnen sterk aan het duel in Zeelst, met het eerste gevaarlijke moment binnen vijf minuten via Sidi Kourouma. Zijn inzet eindigde op de lat.

Gemert bleef daarna zoeken naar de openingsgoal. In de 30e minuut werd een messcherpe voorzet van Sidi Kourouma bij de tweede paal binnen geschoven door Pepijn Vroomans: 0-1.

Nog voor rust maakte Gemert aanspraak op een grotere voorsprong. Hazem ben Rouba had een kans en even later zette Max Crommentuijn op de linkerflank een dribbel in. Hij omspeelde 3 spelers en schoot hard de bal tegendraads in de onderhoek. Een wonderschoon doelpunt, de terechte 0-2.

In de daaropvolgende minuten bleeft Gemert kansen creëren, waaronder een fantastische aanval met Hazem ben Rouba als eindstation. Zijn poging werd echter van de lijn afgehaald.

Na rust koos UNA er voor om wat hoger druk te zetten, waardoor Gemert wat sneller de lange bal moest hanteren. Daarmee bleven de zwartwitten overigens wel gevaarlijker, al lukte het niet meer om de marge te vergroten.

Nu volgen twee thuiswedstrijden tegen directe concurrenten in de 1e divisie. Te beginnen komende zaterdag om 14.30 uur tegen Westlandia.