Gemert doet zichzelf tekort in Katwijk

5 oktober 2024

Gemert 1 heeft zichzelf zaterdagmiddag niet beloond. Uit tegen FC Rijnvogels ging het in de allerlaatste seconde van de blessuretijd nog mis. Een ongelukkige penalty zorgde ervoor dat de equipe van Reinald Boeren genoegen moest nemen met een punt: 2-2.

Er waren op sportpark De Kooltuin in Katwijk genoeg aanknopingspunten voor de zwartwitten, houvast voor wat gaat komen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het na afloop moeilijk was om die positieve punten te zien. Het chagrijn overheerste in het Gemertse kamp, waarin iedereen besefte dat er niet één punt gewonnen was, maar twee verloren.

Gemert startte zonder Noël van Gerven, die niet fit was. Op het middenveld kreeg Brent Achten gezelschap van Jay van Lieshout en Max Crommentuijn.

Gemert begon goed en was in de eerste fase al meteen een paar keer dreigend. Dat beeld bleef eigenlijk de hele eerste helft zo. De verschillen waren niet groot, maar Gemert maakte het meest aanspraak op de voorsprong. Er was één goede, uitgespeelde kans. Max Crommentuijn stuitte op de keeper. Aan de andere kant gaf Gemert niets weg.

Dat beloofde best veel voor de tweede helft, maar die was koud een paar seconden oud toen Rijnvogels op 1-0 kwam. Het was de eerste kans van de thuisploeg en meteen keek Gemert tegen een achterstand aan.

Een enorme domper, maar Gemert rechtte knap de rug. Nauwelijks twee minuten later lag de gelijkmaker al binnen. Het voorbereidende werk was van Dylan van Diepen en Ed Craenen, Job Michels maakte het karwei af: 1-1.

Gemert bleef daarna het gaspedaal indrukken en kwam een paar minuten later op voorsprong. Het was opnieuw een knappe aanval. Dylan lanceerde nu de diepgaande Erwin van de Broek. Die stuitte op de keeper, maar legde vervolgens af op Ed Craenen, die er wel raad mee wist: 1-2.

Gemert draaide het zo eigenhandig om en de marge was verdiend op basis van de 52 minuten daarvoor. Voor Rijnvogels was de tweede Gemertse treffer het sein om verder op te trekken richting het front. Maar het vele balbezit leidde nauwelijks tot kansen. Stefan Tielemans had na rust twee uitstekende reddingen in huis, maar tot twee keer toe na Katwijkse afstandsschoten. Voetballend kwam de thuisploeg er simpelweg niet doorheen.

In de 72e minuut leek Gemert de voorsprong te verdubbelen. Een schot van Job Michels werd met het hoofd binnengewerkt door Erwin van den Broek. De scheidsrechter floot op advies van zijn assistent voor buitenspel, maar dat moment bood tot ver na afloop voer tot discussie. Want was het wel buitenspel?

Een VAR hebben we niet in het amateurvoetbal en ook zonder dat doelpunt leek Gemert op weg om drie belangrijke punten te pakken in Katwijk. Een schrikmoment om een andere reden was er tien minuten voor tijd. Daan Hellings, net daarvoor ingevallen, ging na een duel met veel pijn naar het kunstgras. Hij moest per brancard naar de kleedkamer worden gedragen. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure van de jonge middenvelder is.

Op het veld bleef het ondertussen spannend. Gemert controleerde weliswaar, maar elke voetballiefhebber weet: er hoeft maar één bal verkeerd te vallen…

En warempel, in letterlijk de aller- allerlaatste minuut ging het toch nog mis. Een hoge bal kon niet weggekopt worden door Erwin van den Broek. De bal belandde op de rechterflank bij de aanvaller van Rijnvogels, die wilde voorzetten en tegen de armen cq handen van Erwin aan schoot. De scheids floot (terecht) en legde de bal op de stip. Stefan Tielemans raakte de inzet van elf meter nog wel, maar kon de bal niet keren: 2-2.

Een ongelooflijk zuur einde voor de equipe van Reinald Boeren, die meer had verdiend. Terwijl in het kamp van Rijnvogels werd gesproken van een gestolen punt, likte Gemert zijn wonden. De ploeg liet na op zichzelf te belonen, maar kan wel vooruit met het vertoonde spel.

Komende zondag komt OJC Rosmalen op bezoek in Gemert.

GEMERT: Tielemans; Deben, Meyssen, Van Dijk, Van den Broek; Van Lieshout, Crommentuijn (76. Hellings/81. Vroomans), Achten, Michels (76. Kemper), Craenen (88. Bouw), Van Diepen.