Monsterzege Gemert O23 tegen Argon

29 oktober 2023

Gemert O23 heeft in de achtste speelronde een overwinning geboekt. Het werd een monsterzege, uit bij Argon: 1-8.

Na een moeizaam begin, waarin Romeo Okonkwo een 1-op-1 situatie pakte, kwamen de Gemertse beloften op voorsprong. Wout Barten legde de bal met een prachtige voorzet panklaar voor Thomas Toenders, die makkelijk de 0-1 binnen kon lopen.Na 19 minuten kwam Argon, de nummer voorlaatst van de ranglijst, op gelijke hoogte. Na balverlies van Gemert O23 viel de 1-1. Ondanks enkele kansen kon Gemert voor rust het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten.Dat lukte wel na rust. Binnen enkele minuten werd Wout Barten diep gestoken door Cas van Asseldonk. Wout rondde koelbloedig af. Enkele minuten later was Wout wederom belangrijk door een onderschepping. ‘Man van de wedstrijd’ Luuk Graat verlengde op wilskracht de bal, waarna wederom Thomas Toenders geen pardon kende. Hij schoot de bal binnen in de bovenhoek en het gat was geslagen: 1-3.De walk-over begon daarna, Gemert stapelde kans op kans en scoorde via Mitchell Rutjens , Pepijn Vroomans (twee maal), Max Crommentuijn en Davlin de Winter. De ploeg van Mats Raijmakers liep zo uit naar een megascore van 1-8! De 1-6 van Max Crommentuijn was de 200ste goal in de geschiedenis van Gemert O23.

De zwartwitte beloften blijven goed meedoen boven in divisie 1. Ze bezetten nu een derde stek, op drie punten van lijstaanvoerder BVV Barendrecht.