Gemert start met kleine zege tegen Jong FC Den Bosch

27 juli 2019

Gemert is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 2-1 zege op Jong FC Den Bosch, een stand die al bij rust was bereikt.  Thijs van Pol en Joost Habraken tekenden voor de Gemertse treffers.

Gemert en Jong FC Den Bosch maakten er vooral in de eerste helft een aantrekkelijk oefenduel van. Het technisch vaardige Jong FC Den Bosch maakte het Gemert diverse keren erg lastig. Gemert met de nieuwkomers Joop Daniels, Reva Kreekels en doelman Desny Royendijk in de basis kon echter goed meekomen met de beloftes van FC Den Bosch en kwam zelf ook tot een aantal goede acties.

Thijs van Pol profiteerde al vroeg in de eerste helft van een misverstand in de Bossche defensie wat Gemert een snelle voorsprong opleverde, 1-0. Even later probeerde Jens Leijten de doelman van Jong FC Den Bosch voor de tweede maal te verschalken, maar zijn inzet zeilde nipt langs het doel.

Na een kleine twintig minuten spelen kwam Jong FC Den Bosch verdiend langszij, maar een paar minuten later stond de ploeg echter alweer op een 2-1 achterstand toen Joost Habraken vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot.

Na rust wisselde coach Reinald Boeren naar hartenlust, maar dit kon niet voorkomen dat de krachten van Gemert gedurende de tweede helft steeds meer wegvloeide. Begrijpelijk omdat de ploeg pas een kleine week in training is.

Jong FC Den Bosch dat al wat verder in de voorbereiding is en in Gemert haar tweede oefenduel speelde was in de tweede helft niet alleen voetballend de betere ploeg, maar was ook conditioneel zeker de sterkste. Gelukkig voor Gemert liet de ploeg het echter na om dit in doelpunten uit te drukken.

Na 90 minuten op de klok en net voordat de eerste regenbui boven Sportpark Molenbroek los barstte stond er dan ook een 2-1 zege voor Gemert op het scorebord. Wat gelukkig dat wel, maar beginnen met een zege tegen een sterke tegenstander is voor onze zwart-witten een prima opsteker voor de komende weken.

Startopstelling VV Gemert: Royendijk, S. Jansen, Westerlaken, Jacobs, Houwers, Habraken, Leijten, Den Dekker, Kreekels, Van Pol en Daniëls.