Gemert JO11-1

verslagen:

Zaterdag 24 september:

Na twee weken bekerprogramma, kan vandaag de competitie beginnen. Dit jaar zijn we weer een stap verder in het voetbal. We zijn nu overgestapt van 7-7 naar 9-9 en van een 1/2 veld naar ongeveer een 3/4 veld. Dit is voor iedereen weer even wennen, maar in mijn ogen een perfecte tussenstap naar een groot veld volgend jaar. Vandaag is de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Rhode, en dat is voor ons geen onbekende tegenstander, vorig seizoen waren het prachtige wedstrijden met zeer veel sportieve strijd op het veld. Voor de wedstrijd blijkt dat beide teams één van hun spitsen moet missen door blessures. Als de wedstrijd begint is het Rhode dat meteen vol op de aanval gaat en onze jongens onder druk zet. De eerste kansen zijn dan ook voor Rhode, maar Gemert blijft overeind. Iedereen is vandaag vanaf de eerste minuut bij de les, en na de eerste aanvallen van Rhode komt Gemert beter in zijn spel. De eerste kans van Gemert wordt nog gestopt door de keeper, maar bij de volgende aanval ziet Gijs, Toon vrijstaan en die schiet de 1-0 binnen. Rhode is niet onder de indruk van deze achterstand en gaat weer verder met aanvallen, maar de bal wil er voorlopig nog niet in. Aan de andere kant krijgt Gemert een corner, Tom schiet deze bal voorbij de keeper en Sem knikt hem lekker met het ‘koppie’ binnen. En zo staan we halverwege de eerste helft met 2-0 voor. Helaas weet Rhode na een prachtige aanval 3 minuten later de aansluitingstreffer te maken en zo is de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. In de 26e minuut even overleg tussen Sem en Daan P. wie de toegekende vrije trap neemt, een pegel van Sem of een bal met gevoel van Daan. Het wordt optie 2, en Daan krult de bal over de muur bovenin de hoek, een prachtige vrije trap en de 3-1 op het scorebord. Met deze stand gaan we de rust in. Na wat drinken en tips van de coaches kan de 2e helft beginnen. Nu is het eerst aan Gemert om de score uit te breiden, maar na drie goede mogelijkheden staat de stand nog steeds op 3-1 en blijft Rhode nog geloof houden in de aansluitingstreffer. Gemert wordt ook meer en meer onder druk gezet, en bij een volgende aanval van Rhode moet de paal redding brengen. Met nog enkele minuten te voetballen blijven onze jongens ‘knokken’ voor iedere meter en wordt de overwinning binnengehaald. Een mooie overwinning op een sterke tegenstander, dus een prachtig begin van de competitie.

Club Wed W G V Pnt + -
1 Gemert JO11-1 1 1 0 0 3 3 1

Uitslagen en programma

Bekijk hier de uitslagen en het programma

Spelers

maandag: 17.45 -19.00 uur
woensdag: 17.45 -19.00 uur
vrijdag: 17.45 -19.00 uur
Afmelden bij de trainers.