JO17-4 verrast Sparta JO17-2, JO19-1 moeizaam verder, JO17-1 uitgeschakeld

23 oktober 2017

Wat afgelopen zaterdag (21 oktober) het meest verraste was Gemert JO17-4. Na eerst de bekerpoule ‘easy’ door te zijn gekomen (22 doelpunten voor en slechts 4 tegen) stond de bekerderby tegen Sparta ’25 JO17-2 op het programma. De Spartanen waren zeker favoriet, zij spelen immers 1 klasse hoger dan Gemert (3e klasse) en staan daar alleen aan kop na 4 wedstrijden.

Het team van Tim van Melis en Jelle Roosjen verloor haar laatste competitiewedstrijd en was dus gebrand op revanche en die kwam er! De ruststand was namelijk 4-0 in het voordeel van de zwartwitten, 2 maal Koen, Hamza en een eigen doelpunt zorgden voor een verrassende tussenstand. Ook na rust drong de thuisploeg aan, vooral Hamza was een gevaar voor de defensie van de Spartanen, echter zou het bij slechts een doelpunt voor hem blijven. Ook nadat Gemert eindelijk haar verdiende penalty kreeg. Deze werd helaas gestopt door de doelman van Sparta ’25. De groenwitten deden nog wel wat terug in de vorm van twee treffers: 4-2. Deze cupfighters bekeren dus verder!

Ook onze JO19-1 trof buurman Sparta ’25 voor de beker. De zwatwitten leken net als de JO17-4 een makkelijke middag te gaan beleven. Ook daar stond het met rust 4-0. De eerste goal was een ‘hele vieze’ van Luc Lentjes. Op de achterlijn wist hij door de benen van de doelman van Sparta ’25 het leer in de verre hoek krijgen. Daarna was het Danny de Koning wat de klok sloeg. De van een blessure herstelde spits scoorde een hattrick! Na rust was Gemert geen schim meer van zichzelf en wist Sparta ’25 tot 4-3 terug te komen. Daar zou het ‘gelukkig voor de Gemertse aanhang’ bij blijven…

Al eerder op de dag vertrok Gemert JO15-1 naar sportpark de Molenven in Spithout. Daar stond om 12.45 uur de bekerwedstrijd tegen Stiphout Vooruit O15-1 op het programma. Ook hier werd de rus stand van 0-4 in het voordeel van Gemert bereikt, de mannen van Thijs Fonken en Carlo Crommentuijn denderden ook na rust door en liepen zo uit naar een mooie 0-8 zege. Onder andere Wout (3 maal) en Daan (2 maal) vonden het net!

Gemert JO17-1 liet een aardige pot voetbal zien tegen de rivalen uit Uden. Echter was het Udi ’19 O17 dat na het laatste fluitsignaal het hardste juichte. Tot tweemaal toe kwamen de zwartwitten op voorsprong (1-0 Hazem, 2-1 Hazem). Aan kansen geen gebrek. Maar de 3-1 wilde maar niet vallen en aan de andere kant wisten de bezoekers vlak voor tijd wel het net te vinden. De dode spelmoment die erop volgde wisten ze zelfs op 2-3 te komen wat ook tevens de eindstand en dus de uitschakeling in de beker betekende…