Gemert zonder buit terug uit Goes

10 september 2017

Gemert is er niet in geslaagd om een of drie punten mee te nemen uit Goes. Tegen de plaatselijke vv GOES werd zondagmiddag met 2-1 verloren.

Gemert wacht dus nog op de eerste driepunter. De zwartwitten moesten ook in Zeeland gehavend aangetreden. Sven van Ommeren is zoals bekend al even geblesseerd, net als Dennis Groen, Youri van Brussel en Duane Villanueva. Ook Coen Brouwers was zondag niet inzetbaar. Nieuwe tegenslag is er voor Bram Jacobs. De centrale verdediger heeft een polsblessure, die komende week verder wordt onderzocht. De komende weken is hij zeker uit de running.

Gemert – met Dennis van Rooij als centrale verdediger in de basis – had het in de eerste helft niet gemakkelijk. Goes had letterlijk de wind mee en was de bovenliggende partij met een aantal dreigende momenten voor Gemert-doelman Bono Barten.

Toch leken de zwartwitten met 0-0 de pauze te halen, ware het niet dat GOES op slag van rust toesloeg. Raymond Wolff promoveerde een voorzet van Franse tot doelpunt en zette de thuisploeg op een voorsprong. Een verdiende voorsprong, dat wel.

Na rust presenteerden de Gemertenaren zich, nu met de wind in de rug, beter. De ploeg was wat feller en agressiever. Jeremias Carlos David verving Ralf Kemper in de voorhoede en viel goed in. Met zijn snelheid brengt hij altijd dreiging.

Halverwege de tweede helft kreeg Carlos David een aardige mogelijkheid, maar in de uitbraak verdubbelde GOES de marge. Erwin Franse kwam na een lange bal oog in oog te staan met Bono Barten en maakte er 2-0 van.

Daarmee leek het pleit beslecht. Gemert bleef het proberen en kwam in de 71e minuut terug. De scheidsrechter had een overtreding gezien, waarschijnlijk duw- en trekwerk, en wees naar de stip. Ron Jansen drukte af en gaf de meegereisde Gemert-aanhang nieuwe hoop.

Korte tijd later kwam de ploeg van Dennis Dekkers met tien man te staan. Jeremias Carlos David werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.  Het was een verwarrend moment. De arbiter gaf de overtreding in het voordeel van Gemert, maar toonde zowel GOES-speler Kabwe Manengala als Jeremias Carlos David geel. Voor Jeremias betekende dat een rode kaart.

Ron Jansen kreeg in de slotfase nog een kopkans, maar zijn poging belandde in de handen van de Zeeuwse keeper. De gelijkmaker zat er niet meer in: 2-1.

Volgende week komt Halsteren op bezoek in Gemert, dat op jacht gaat naar de eerst zege van het seizoen. Dat duel op sportpark Molenbroek begint om 14.00 uur.

GEMERT: Barten; Leijten, Van Berlo, Van Rooij (Fonken), Van den Elzen; Van Osch, Brugmans, Habraken; Rodriguez, Kemper (Carlos David), Jansen.