Gemert verliest ruim van Helmond Sport

21 juli 2018

Gemert heeft het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Eerste divisionist Helmond Sport was zaterdagmiddag zoals mocht worden verwacht een maatje te groot voor de zich dapper werende zwartwitten. Het werd 1-6.

Gemert begon met drie nieuwelingen aan het duel tegen de ploeg uit het naburige Helmond. Sander Vereijken (Mierlo-Hout), Justin Houwers (Helmond Sport) en Erwin van den Broek (ZSV) mochten van de eveneens debuterende coach Reinald Boeren aan de start beginnen op het warme,  maar goed bezochte Sportpark Molenbroek.

Helmond Sport opende voortvarend en nam al na amper 9 minuten spelen een voorsprong toen de vrijstaande Ibrahim een afgemeten voorzet van Diego Snepvangers binnen kopte. Helmond Sport hield de teugels stevig in handen en in de 23e minuut kon de meegereisde Helmond aanhang wederom juichen toen Snepvangers, die een goede eerste helft speelde, een vrije trap vanaf de rand van het 16 meter gebied in een keer achter Bono Barten schoot, 0-2.

Helmond Sport had ook na de drinkpauze het initiatief, maar Gemert, dat er een paar keer niet goed uitzag achterin, hield de schade verder beperkt.

Na rust kwamen bij Gemert doelman Michiel Merks (nieuw van Blauw Geel) en verdediger Bram Jacobs binnen de lijnen voor Bono Barten en Dennis van Rooij. Ook Helmond Sportcoach Rob Alflen liet zich niet onbetuigd en wisselde in een keer vrijwel zijn gehele elftal.

Aan het wedstrijdbeeld veranderde dit niets. Helmond Sport bleef het initiatief houden en Gemert probeerde daar waar mogelijk haar opponent vanuit de omschakeling pijn te doen. Naarmate de tweede helft vorderde werd steeds duidelijker dat het nog niet complete Gemert nog maar een week in voorbereiding is en Helmond Sport hierin al een paar weken verder is.

Rond het uur liep de achterstand van Gemert ineens snel op naar 0-4. Eerst was het Arne Naudts die nadat Juul Respen de paal had getroffen de rebound beheerst binnen schoot, twee minuten later kreeg Respen toch zijn  treffer en was het duel beslist.

Het hardwerkende Gemert bleef echter op jacht gaan naar de eretreffer en in de 72e minuut kregen de zwartwitten hierin ook loon naar werken toen aanvoerder Ralf Kemper een misverstand in de defensie van Helmond Sport afstrafte en de 1-4 binnen schoof.

Het moegestreden Gemert, dat in het tweede gedeelte van de tweede helft stevig door wisselde en verschillende talentvolle jeugdspelers minuten liet maken, moest in de slotfase nog twee tegentreffers incasseren die beide op naam kwamen van Arne Naudts. Eerst schoot de Belgische spits, die in de tweede helft lekker op dreef was, na een prima voorzet van Zeldenrust de 1-5 binnen, waarna hij twee minuten later tekende voor de 1-6 eindstand.