Gemert naar kwartfinale beker

22 maart 2018

Gemert heeft zich donderdagavond ten koste van rksv Heer geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De ploeg van Dennis Dekkers won op het eigen sportpark Molenbroek met 4-2. Tegenstander in de kwartfinale is sv Deurne, dat Prinses Irene versloeg. De derby staat op de rol voor donderdag 5 april. Ook dat duel speelt Gemert voor eigen publiek.

Gemert had het donderdag tegen de Limburgse derdeklasser zeker niet gemakkelijk. Het begin mocht er zijn. Het scorebord gaf net de eerste minuut aan toen Gemert een inmiddels bekende variant van de hoekschop toonde. Ralf Kemper gaf Gemert meteen een vliegende start: 1-0.

Misschien dat het doelpunt iets deed tussen de oren, maar in de fase erna haalde de thuisploeg slechts een bedenkelijk niveau. Heer speelde met het mes tussen de tanden, precies zoals je moet doen tegen een opponent van een hoger niveau. Gemert had er alle moeite mee en zag de Limburgers al in de 11e minuut op gelijke hoogte komen. Een inzet van René Thoma verdween via de paal en de rug van Bono Barten tegen de touwen: 1-1.

Het bleek geen wake-up-call voor de zwartwitten, die volhardden in zeer matig voetbal. Heer rook kansen en kwam even later zelfs op 1-2. Balverlies ver op de helft van de Limburgers leidde een counter in. Heer-speler Rick van de Ven kreeg het op zijn heupen, omspeelde drie à vier Gemertenaren en voorzag de uitval ook nog van een goede voorzet op Joni Lassouw.

Zo keek de thuisploeg plots tegen een achterstand aan, die voor rust niet meer kon worden gerepareerd.

Na rust toonde Gemert gelukkig een ander gezicht. Nu werd wel een tempo gehanteerd dat past bij een hoofdklasser. Al snel werd orde op zaken gesteld. Ruben Rodrigues zorgde voor de gelijkmaker. Niet veel later tekende de aanvaller ook voor de hernieuwde voorsprong, nu na een mooie assist van Youri van Brussel.

Die derde treffer gaf rust, hoewel Heer nog dichtbij de 3-3 was. Bono Barten voorkwam de gelijkmaker met een prima redding. De beslissing werd geforceerd door Jasper Lalisang, die er 4-2 van maakte en daarmee de wedstrijd in zijn plooi legde.

De zwartwitten gaan zich nu opmaken voor het competitieduel met Groene Ster, komende zondag in Heerlen.