Gemert laat dure punten liggen in Uden

4 november 2018

Gemert heeft zondagmiddag in Uden de derby tegen UDI’19 met 2-1 verloren. De zwartwitten, die door deze nederlaag de eerste periodetitel aan GVV Unitas moesten laten, hadden het verlies voor het grootste gedeelte aan zichzelf te wijten. Gemert  liet met name in de tweede helft de kansen op een beter resultaat liggen.

Gemert – met Jens Leijten na zijn blessure weer in de basis en Joost Habraken na bijna een jaar blessureleed op de bank – begon net als tegen Meerssen vrij slap aan het duel. Na amper twee minuten spelen liep de ploeg al achter de feiten aan toen een inzet van debutant Thijs van der Linden tot ontzetting van alles en iedereen binnen Gemert achter Bono Barten vloog, 1-0.

Gemert herstelde zich net als vorige week ook nu weer snel. Na een goed kwartier  zette Ralf Kemper de bal prima voor en Thijs van Pol kopte schitterend raak 1-1. Nauwelijks 10 minuten later keek Gemert echter alweer tegen een achterstand, toen ex-Gemert speler Tufan Koca van buiten de 16 via de binnenkant van de paal raak schoot, 2-1. Een flinke domper voor onze ploeg die blij mocht zijn dat UDI het hierna naliet om nog voor rust verder weg te lopen.

Na de pauze bracht Reinald Boeren Kees Brugmans in het veld voor Lars Teuben en kregen we een heel ander Gemert te zien. UDI werd op eigen helft terug gedrongen en Gemert kreeg in het eerste kwartier na rust enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Helaas waren die niet aan de zwartwitten  besteed. UDI kon  hier behoudens een goede kans in de 56e minuut weinig tegenover zetten.

Na goed uur spelen besloot Reinald Boeren zijn laatste 2 troeven uit te spelen. De meer aanvallend  ingestelde Joost Habraken (die na bijna een jaar blessureleed zijn rentree maakte) en Jasper Lalisang kwamen in het veld voor Jens Leijten en Justin Houwers, wat Gemert aanvallend meer body gaf.

Gemert kreeg ook in het tweede gedeelte van de tweede helft diverse mogelijkheden. De bal wou er echter simpel weg niet meer in voor onze zwartwitten, die na 90 enerverende minuten met lege handen achterbleven en de eerste periodetitel aan hun neus voorbij zagen gaan.

Vanaf deze plaatst een welgemeende felicitatie voor GVV Unitas met het behalen van de eerste periodetitel.

GEMERT: Barten, Teuben (46. Brugmans), Jacobs, Vermeulen, Van den Broek; Leijten (Lalisang), Houwers (Habraken), Den Dekker, Vereijken; Van Pol, Kemper