Gemert bekert verder na moeizame avond in Venray

9 november 2017

Gemert heeft donderdagavond ten koste van eersteklasser sv Venray de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt. Gemert zegevierde na een 0-2 ruststand uiteindelijk moeizaam met 1-3 in Noord-Limburg.

Gemert, waar o.a. Sven van Ommeren, Dennis Groen, Jeremias Carlos David en Bram Jacobs een basisplaats hadden gekregen van coach Dennis Dekkers, had vooral in het eerste half uur van een leuke eerste helft het initiatief op sportpark de Wieën .

Al na 16 minuten was het Ruben Rodrigues die de score opende voor Gemert. De spits kapte zich op de rand van de 16 meter behendig vrij en rondde fraai af, 0-1.

Een kleine 10 minuten later was het al 0-2 toen Joost Habraken van buiten het 16 meter gebied doeltreffend uithaalde. Een treffer waarbij de Venray goalie er niet goed uitzag.

Hierna kreeg Gemert nog enkele mogelijkheden om verder weg te lopen, maar aan de andere kant kreeg het zich kranig verwerende Venray ook enkele goede mogelijkheden op een treffer. Gescoord werd er voor rust echter niet meer.

Na rust ging Gemert steeds slordiger spelen en de ploeg kwam niet meer van haar eigen helft af. Dit resulteerde dan ook, na 54 minuten, in de verdiende aansluitingstreffer voor sv Venray. Hiermee werd de spanning in de wedstrijd volledig teruggebracht.

Gemert slaagde er niet meer in om de bakens te verzetten en ontsnapte in het verdere verloop van de tweede helft een paar keer aan de gelijkmaker. Zo voorkwam Sven van Ommeren 10 minuten voor tijd tot tweemaal toe een tegentreffer voor Gemert.

Uiteindelijk was het de ingevallen Ralf Kemper die na een van de spaarzame aanvallen in de tweede helft de zwartwitten in de 84e minuut met een bekeken schot in veilige haven schoot, eindstand 1-3.